Listy zakładów uprawnionych do wprowadzania produktów pochodzenia zwierzęcego na rynek UE oraz rynek krajowy
- Wykaz zakładów zatwierdzonych zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 853/2004:
- Sekcja 0 - Ogólny zakres działalności zakładu
- Sekcja I - Mięso kopytnych udomowionych
- Sekcja II - Mięso drobiowe i zajęczaki
- Sekcja III - Mięso zwierząt dzikich utrzymywanych w warunkach fermowych
- Sekcja IV - Dziczyzna
- Sekcja V - Mięso mielone, surowe wyroby mięsne i mięso odkostnione mechanicznie
- Sekcja VI - Produkty mięsne
- Sekcja VII - Żywe mięczaki dwuskorupowe
- Sekcja VIII - Produkty rybołówstwa
- Sekcja IX - Surowe mleko i produkty mleczne
- Sekcja X - Jaja i produkty jajeczne
- Sekcja XI - Żabie udka i ślimaki
- Sekcja XII - Tłuszcze zwierzęce i skwarki
- Sekcja XIII - Przetworzone żołądki, pęcherze i jelita
- Sekcja XIV - Żelatyna
- Sekcja XV - Kolagen
- Sekcja XVI - Wysoko rafinowany siarczan chondroityny, kwas hialuronowy, inne produkty z hydrolizowanych chrząstek, chitozan, glukozamina, podpuszczka, karuk i aminokwasy
- Sekcje mięsne ((I, II, III, IV, V, VI, XII, XIII)
- Wykaz zakładów zatwierdzonych zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 853/2004