Główny Inspektorat Weterynarii
https://wetgiw.gov.pl/main/komunikaty/Otwarcie-rynku-chilijskiego-na-tluszcz-wieprzowy-jadalne-skwarki-i-surowy-tluszcz-wolowy-z-Polski/idn:186
Drukuj grafikę : tak / nie

Otwarcie rynku chilijskiego na tłuszcz wieprzowy, jadalne skwarki i surowy tłuszcz wołowy z Polski

Otwarcie rynku chilijskiego na tłuszcz wieprzowy, jadalne skwarki i surowy tłuszcz wołowy z Polski

Komunikaty 2016-09-06

Główny Lekarz Weterynarii ma przyjemność poinformować, że Polska znajduje się w gronie ośmiu państw członkowskich UE dopuszczonych do eksportu tłuszczu wieprzowego, jadalnych skwarek i surowego tłuszczu wołowego na rynek Chile.

Rozpoczęcie eksportu możliwe jest po pozytywnym rozpatrzeniu formularza aplikacyjnego zakładu przez chilijskie służby weterynaryjne. Wzór ww. formularza dostępny jest u powiatowego lekarza weterynarii, podobnie jak wzór świadectwa zdrowia dostępny w systemie TRACES.

Fundusze Europejskie. Unia Europejska