Chirurgiczna kastracja jest praktykowana od wieków przede wszystkim w celu usunięcia nieprzyjemnego zapachu wieprzowiny, znanego jako „zapach knura” a także zapobiegania niepożądanym agresywnym zachowaniom świń.
W ostatnich latach kastracja wzbudziła poważne obawy z punktu widzenia dobrostanu zwierząt.
Poniżej znajdują się materiały edukacyjne, opracowane przez Komisję Europejską zawierające wskazówki pozwalające na zaprzestanie kastracji chirurgicznej poprzez przedstawienie najlepszych praktyk w zakresie hodowli niekastrowanych samców lub samców poddanych szczepieniu p- zapachowi knura szczepienia świń oraz promowania produktów pochodzących od tych świń.
Format | Nazwa pliku | Data publikacji | Rozmiar | Pobierz |
---|---|---|---|---|
zip |
Zapobieganie kastracji prosiąt
ilość pobrań: 649
|
2021-12-07 14:56 | 6.65MB | Zapobieganie kastracji prosiąt 6.65MB |