Główny Inspektorat
Weterynarii
https://wetgiw.gov.pl/publikacje/bezpieczenstwo-zywnosci-pochodzenia-zwierzecego
Drukuj grafikę
:
tak
/
nie
Bezpieczeństwo żywności pochodzenia zwierzęcego - wytyczne i instrukcje GLW
kategoria:
Instrukcje GLW - bezpieczeństwo żywności pochodzenia zwierzęcego
[8]
Format
Nazwa pliku
Data publikacji
Rozmiar
Pobierz
pdf
Instrukcja Głównego Lekarza Weterynarii nr BP.0200.1.6.2024 w sprawie postępowania organów Inspekcji Weterynaryjnej przy zatwierdzaniu, zatwierdzaniu warunkowym i rejestracji przedsiębiorstw spożywczych oraz zawieszaniu i cofaniu zatwierdzenia, a także przy wykreślaniu tych przedsiębiorstw z rejestru
ilość pobrań:
15217
2024-05-02 12:26
889.38KB
Instrukcja Głównego Lekarza Weterynarii nr BP.0200.1.6.2024 w sprawie postępowania organów Inspekcji Weterynaryjnej przy zatwierdzaniu, zatwierdzaniu warunkowym i rejestracji przedsiębiorstw spożywczych oraz zawieszaniu i cofaniu zatwierdzenia, a także przy wykreślaniu tych przedsiębiorstw z rejestru
889.38KB
zip
instrukcja Głównego Lekarza Weterynarii nr BP.0200.1.13.2024 w sprawie kontroli urzędowych Inspekcji Weterynaryjnej przedsiębiorstw sektora mleczarskiego
ilość pobrań:
277
2024-10-30 11:04
1.97MB
instrukcja Głównego Lekarza Weterynarii nr BP.0200.1.13.2024 w sprawie kontroli urzędowych Inspekcji Weterynaryjnej przedsiębiorstw sektora mleczarskiego
1.97MB
zip
Instrukcja GLW nr. BP.0200.1.11.2022 ws. dokumentowania wyników badania przedubojowego zwierząt i poubojowego mięsa oraz ws analizy i weryfikacji danych zawartych w dokumentacji
ilość pobrań:
18003
2024-11-19 14:12
289.15KB
Instrukcja GLW nr. BP.0200.1.11.2022 ws. dokumentowania wyników badania przedubojowego zwierząt i poubojowego mięsa oraz ws analizy i weryfikacji danych zawartych w dokumentacji
289.15KB
pdf
Instrukcja GLW Nr GIWpr.0200.1.16.2020 z dnia 23 czerwca 2020 w sprawie określania, na podstawie analizy ryzyka, częstotliwości kontroli podmiotów sektora spożywczego objętych urzędowym nadzorem Inspekcji (z załącznikami)
ilość pobrań:
12010
2020-06-24 15:09
2MB
Instrukcja GLW Nr GIWpr.0200.1.16.2020 z dnia 23 czerwca 2020 w sprawie określania, na podstawie analizy ryzyka, częstotliwości kontroli podmiotów sektora spożywczego objętych urzędowym nadzorem Inspekcji (z załącznikami)
2MB
pdf
Instrukcja GLW nr GIWlab-5110-65/2009 określająca postępowanie przy wykonywaniu urzędowego badania mięsa na włośnie metodą wytrawiania próbki zbiorczej z zastosowaniem metody magnetycznego mieszadła na podstawie rozp. 2075/20 - 01.12.2009
ilość pobrań:
24376
2017-11-06 16:11
684.03KB
Instrukcja GLW nr GIWlab-5110-65/2009 określająca postępowanie przy wykonywaniu urzędowego badania mięsa na włośnie metodą wytrawiania próbki zbiorczej z zastosowaniem metody magnetycznego mieszadła na podstawie rozp. 2075/20 - 01.12.2009
684.03KB
zip
Instrukcja GLW nr GIWhig-500-2e/08 w sprawie współdziałania urzędowych lekarzy weterynarii i funkcjonariuszy celnych przy wysyłce i tranzycie towarów i żywych świń na rynek Federacji Rosyjskiej_11.02.2008
ilość pobrań:
1345
2017-11-06 16:00
2MB
Instrukcja GLW nr GIWhig-500-2e/08 w sprawie współdziałania urzędowych lekarzy weterynarii i funkcjonariuszy celnych przy wysyłce i tranzycie towarów i żywych świń na rynek Federacji Rosyjskiej_11.02.2008
2MB
zip
Instrukcja GLW nr GIWbż-500-1/13 w sprawie nadzoru nad ubojem zwierząt_03.04.2013
ilość pobrań:
14860
2017-11-06 16:05
2.66MB
Instrukcja GLW nr GIWbż-500-1/13 w sprawie nadzoru nad ubojem zwierząt_03.04.2013
2.66MB
zip
Instrukcja Głównego Lekarza Weterynarii nr BP.0200.1.3.2023 w sprawie zakresu i sposobu działania SIECI POWIADAMIANIA I WSPÓŁPRACY - Alert and Cooperation Network
ilość pobrań:
7027
2023-02-23 12:46
1.04MB
Instrukcja Głównego Lekarza Weterynarii nr BP.0200.1.3.2023 w sprawie zakresu i sposobu działania SIECI POWIADAMIANIA I WSPÓŁPRACY - Alert and Cooperation Network
1.04MB
kategoria:
Wytyczne - bezpieczeństwo żywności pochodzenia zwierzęcego
[10]
Format
Nazwa pliku
Data publikacji
Rozmiar
Pobierz
pdf
Wytyczne Głównego Lekarza Weterynarii dla powiatowych lekarzy weterynarii w sprawie zasad postępowania przy weryfikacji oceny czystości bydła podczas badania przedubojowego w rzeźni - 24 września 2024 r.
ilość pobrań:
90
2024-11-06 13:12
645.8KB
Wytyczne Głównego Lekarza Weterynarii dla powiatowych lekarzy weterynarii w sprawie zasad postępowania przy weryfikacji oceny czystości bydła podczas badania przedubojowego w rzeźni - 24 września 2024 r.
645.8KB
pdf
Wytyczne Głównego Lekarza Weterynarii w sprawie zasad postępowania urzędowych lekarzy weterynarii w trakcie kontroli zakładów w zakresie prawidłowości wdrażania przez nie procedur dotyczących zagrożeń mikrobiologicznych, jak również pobierania próbek i wykonywania badań mikrobiologicznych gotowych do spożycia produktów rybołówstwa wytwarzanych przez przedsiębiorstwa spożywcze podlegające nadzorowi Inspekcji Weterynaryjnej - 24 czerwca 2024 r.
ilość pobrań:
1216
2024-06-24 11:00
644.75KB
Wytyczne Głównego Lekarza Weterynarii w sprawie zasad postępowania urzędowych lekarzy weterynarii w trakcie kontroli zakładów w zakresie prawidłowości wdrażania przez nie procedur dotyczących zagrożeń mikrobiologicznych, jak również pobierania próbek i wykonywania badań mikrobiologicznych gotowych do spożycia produktów rybołówstwa wytwarzanych przez przedsiębiorstwa spożywcze podlegające nadzorowi Inspekcji Weterynaryjnej - 24 czerwca 2024 r.
644.75KB
pdf
Wytyczne Głównego Lekarza Weterynarii dla organów Inspekcji Weterynaryjnej w sprawie zasad postępowania przy realizacji nadzoru nad wyznaczaniem okresu przydatności do spożycia dla środków spożywczych wykonywanymi przez podmioty produkujące żywność pochodzenia zwierzęcego w zakresie jej bezpieczeństwa - 4 marca 2024 r.
ilość pobrań:
2761
2024-06-24 10:59
2.77MB
Wytyczne Głównego Lekarza Weterynarii dla organów Inspekcji Weterynaryjnej w sprawie zasad postępowania przy realizacji nadzoru nad wyznaczaniem okresu przydatności do spożycia dla środków spożywczych wykonywanymi przez podmioty produkujące żywność pochodzenia zwierzęcego w zakresie jej bezpieczeństwa - 4 marca 2024 r.
2.77MB
pdf
Wytyczne GLW w sprawie postępowania powiatowych lekarzy weterynarii przy kontroli przedsiębiorstw spożywczych w zakresie spełniania wymagań dotyczących możliwości śledzenia i oznakowania żywności
ilość pobrań:
10229
2023-05-25 08:38
1.22MB
Wytyczne GLW w sprawie postępowania powiatowych lekarzy weterynarii przy kontroli przedsiębiorstw spożywczych w zakresie spełniania wymagań dotyczących możliwości śledzenia i oznakowania żywności
1.22MB
pdf
Wytyczne GLW dla organów IW w sprawie certyfikacji eksportowej produktów pochodzenia zwierzęcego oraz żywności złożonej, prowadzonej na rzecz podmiotów znajdujących się poza nadzorem organów IW
ilość pobrań:
2386
2022-11-24 12:26
726.05KB
Wytyczne GLW dla organów IW w sprawie certyfikacji eksportowej produktów pochodzenia zwierzęcego oraz żywności złożonej, prowadzonej na rzecz podmiotów znajdujących się poza nadzorem organów IW
726.05KB
pdf
Wytyczne Głównego Lekarza Weterynarii dla urzędowych lekarzy weterynarii w sprawie czynników ryzyka, które należy poddać analizie przy kontroli planu HACCP opracowanego przez podmiot sektora rybołówstwa podlegający nadzorowi Inspekcji Weterynaryjnej - 1 czerwca 2021 r.
ilość pobrań:
4770
2023-02-03 15:26
1.71MB
Wytyczne Głównego Lekarza Weterynarii dla urzędowych lekarzy weterynarii w sprawie czynników ryzyka, które należy poddać analizie przy kontroli planu HACCP opracowanego przez podmiot sektora rybołówstwa podlegający nadzorowi Inspekcji Weterynaryjnej - 1 czerwca 2021 r.
1.71MB
zip
Wytyczne Głównego Lekarza Weterynarii dla urzędowych lekarzy weterynarii w sprawie zasad postępowania przy kontroli pobierania próbek i wykonywania badań mikrobiologicznych żywności pochodzenia zwierzęcego oraz żywności złożonej wytwarzanej przez przedsiębiorstwa spożywcze podlegające nadzorowi Inspekcji Weterynaryjnej - 31.01.2018 (aktualizacja załącznika nr 3 - 2020.03.11)
ilość pobrań:
18327
2020-03-12 09:52
1.34MB
Wytyczne Głównego Lekarza Weterynarii dla urzędowych lekarzy weterynarii w sprawie zasad postępowania przy kontroli pobierania próbek i wykonywania badań mikrobiologicznych żywności pochodzenia zwierzęcego oraz żywności złożonej wytwarzanej przez przedsiębiorstwa spożywcze podlegające nadzorowi Inspekcji Weterynaryjnej - 31.01.2018 (aktualizacja załącznika nr 3 - 2020.03.11)
1.34MB
zip
Wytyczne GLW dla organów IW w sprawie nadawania zakładom uprawnien i kwalifikacji do prowadzenia wywozu produktów pochodzenia zwierzęcego na rynki państw trzecich... - 2013.08.26
ilość pobrań:
7705
2017-10-31 16:15
5.31MB
Wytyczne GLW dla organów IW w sprawie nadawania zakładom uprawnien i kwalifikacji do prowadzenia wywozu produktów pochodzenia zwierzęcego na rynki państw trzecich... - 2013.08.26
5.31MB
zip
Wytyczne GLW dla urzędowych lekarzy weterynarii dotyczące przeprowadzania kontroli w rzeźniach w zakresie dobrej praktyki higienicznej (GHP) i dobrostanu zwierząt - 2012.05.25
ilość pobrań:
8857
2017-10-31 16:06
771.49KB
Wytyczne GLW dla urzędowych lekarzy weterynarii dotyczące przeprowadzania kontroli w rzeźniach w zakresie dobrej praktyki higienicznej (GHP) i dobrostanu zwierząt - 2012.05.25
771.49KB
zip
Wytyczne GLW dla organów IW określające zasady postępowania organów IW podczas sprawowania nadzoru nad prawidłowym zagospodarowaniem materiału szczególnego ryzyka (SRM) w rzeźniach i zakładach rozbioru - 2024.03.27
ilość pobrań:
10782
2024-04-10 08:50
6.81MB
Wytyczne GLW dla organów IW określające zasady postępowania organów IW podczas sprawowania nadzoru nad prawidłowym zagospodarowaniem materiału szczególnego ryzyka (SRM) w rzeźniach i zakładach rozbioru - 2024.03.27
6.81MB