kategoria: Stany Zjednoczone - wymagania weterynaryjne [79]
Format |
Nazwa pliku |
Data publikacji |
Rozmiar |
Pobierz |
pdf |
Dyrektywa FSIS 10,220.3
ilość pobrań: 2050
|
2017-05-18 09:38 |
158.36KB |
Dyrektywa FSIS 10,220.3 158.36KB
|
pdf |
Dyrektywa FSIS 6100.1 Wersja 2 - badanie przedubojowe zwierząt
ilość pobrań: 2952
|
2018-05-18 14:23 |
498.18KB |
Dyrektywa FSIS 6100.1 Wersja 2 - badanie przedubojowe zwierząt 498.18KB
|
docx |
Dyrektywa FSIS 10,240.3 - Programy FSIS dotyczące pobierania próbek produktów gotowych do spożycia
ilość pobrań: 1457
|
2022-08-02 13:48 |
166.58KB |
Dyrektywa FSIS 10,240.3 - Programy FSIS dotyczące pobierania próbek produktów gotowych do spożycia 166.58KB
|
doc |
Dyrektywa FSIS 10,300.1 wersja 1
ilość pobrań: 3112
|
2020-07-15 14:57 |
233KB |
Dyrektywa FSIS 10,300.1 wersja 1 233KB
|
doc |
Dyrektywa FSIS 10230-4 - pl
ilość pobrań: 1853
|
2017-05-18 09:25 |
260KB |
Dyrektywa FSIS 10230-4 - pl 260KB
|
docx |
Dyrektywa FSIS 10240.4 wersja 4 - Weryfikacja regulacji Listeria
ilość pobrań: 24
|
2024-11-08 15:47 |
67.44KB |
Dyrektywa FSIS 10240.4 wersja 4 - Weryfikacja regulacji Listeria 67.44KB
|
docx |
Dyrektywa FSIS 10240.5 wersja 4 - Pobieranie próbek Listeria
ilość pobrań: 32
|
2024-11-08 15:47 |
61.66KB |
Dyrektywa FSIS 10240.5 wersja 4 - Pobieranie próbek Listeria 61.66KB
|
docx |
Dyrektywa FSIS 10250.1, wersja 1 - Instrukcja pobierania próbek: Program weryfikacji obecności Salmonella i Campylobacter w surowych produktach drobiowych
ilość pobrań: 762
|
2022-08-02 13:50 |
475.12KB |
Dyrektywa FSIS 10250.1, wersja 1 - Instrukcja pobierania próbek: Program weryfikacji obecności Salmonella i Campylobacter w surowych produktach drobiowych 475.12KB
|
pdf |
Dyrektywa FSIS 10250.2 - Standardy wydajności: Program weryfikacji Salmonella w surowych produktach drobiowych
ilość pobrań: 729
|
2022-05-27 15:55 |
791.26KB |
Dyrektywa FSIS 10250.2 - Standardy wydajności: Program weryfikacji Salmonella w surowych produktach drobiowych 791.26KB
|
docx |
Dyrektywa FSIS 5000.1 wersja 7 - Weryfikacja systemu bezpieczeństwa
ilość pobrań: 35
|
2024-11-08 15:46 |
159.06KB |
Dyrektywa FSIS 5000.1 wersja 7 - Weryfikacja systemu bezpieczeństwa 159.06KB
|
docx |
Dyrektywa FSIS 5000.4 - Realizacja przeglądu 01B02 (przedoperacyjna weryfikacja sanityzacji) w zakresie wytwarzania produktów surowych i gotowych do spożycia
ilość pobrań: 956
|
2022-08-02 13:49 |
30.13KB |
Dyrektywa FSIS 5000.4 - Realizacja przeglądu 01B02 (przedoperacyjna weryfikacja sanityzacji) w zakresie wytwarzania produktów surowych i gotowych do spożycia 30.13KB
|
docx |
Dyrektywa FSIS 5000.6 wersja 2- Weryfikacja analizy zagrożeń
ilość pobrań: 1585
|
2022-08-02 13:49 |
67.46KB |
Dyrektywa FSIS 5000.6 wersja 2- Weryfikacja analizy zagrożeń 67.46KB
|
docx |
Dyrektywa FSIS 5100.1 wersja 5 - Ocena bezpieczeństwa
ilość pobrań: 27
|
2024-11-08 15:46 |
256.2KB |
Dyrektywa FSIS 5100.1 wersja 5 - Ocena bezpieczeństwa 256.2KB
|
pdf |
Dyrektywa FSIS 5420.1 Ochrona żywności (Food Defence)
ilość pobrań: 6120
|
2018-08-03 15:24 |
115.81KB |
Dyrektywa FSIS 5420.1 Ochrona żywności (Food Defence) 115.81KB
|
docx |
Dyrektywa FSIS 6100.3 wersja 2 - Badanie przed- i poubojowe drobiu
ilość pobrań: 25
|
2024-11-08 15:46 |
55.81KB |
Dyrektywa FSIS 6100.3 wersja 2 - Badanie przed- i poubojowe drobiu 55.81KB
|
docx |
Dyrektywa FSIS 6410.4
ilość pobrań: 1230
|
2020-07-15 14:53 |
42.21KB |
Dyrektywa FSIS 6410.4 42.21KB
|
docx |
Dyrektywa FSIS 6420.2 wersja 2
ilość pobrań: 3488
|
2020-07-15 14:52 |
38.37KB |
Dyrektywa FSIS 6420.2 wersja 2 38.37KB
|
pdf |
Dyrektywa FSIS 6420.5 - weryfikacja rzeźni drobiu w zakresie utrzymania odpowiednich procedur zapobiegania zanieczyszczeniom odchodami i patogenami jelitowymi
ilość pobrań: 1184
|
2021-02-17 17:34 |
297.84KB |
Dyrektywa FSIS 6420.5 - weryfikacja rzeźni drobiu w zakresie utrzymania odpowiednich procedur zapobiegania zanieczyszczeniom odchodami i patogenami jelitowymi 297.84KB
|
docx |
Dyrektywa FSIS 6500.1 wersja 1 NPIS
ilość pobrań: 29
|
2024-11-08 15:47 |
50.78KB |
Dyrektywa FSIS 6500.1 wersja 1 NPIS 50.78KB
|
pdf |
Dyrektywa FSIS 6700.1 - Woda zatrzymana w surowym mięsie i produktach drobiowych
ilość pobrań: 531
|
2022-05-27 15:54 |
318.66KB |
Dyrektywa FSIS 6700.1 - Woda zatrzymana w surowym mięsie i produktach drobiowych 318.66KB
|
pdf |
Dyrektywa FSIS 6900.2 wersja 2 Dobrostan zwierząt
ilość pobrań: 2171
|
2018-05-18 14:22 |
614.12KB |
Dyrektywa FSIS 6900.2 wersja 2 Dobrostan zwierząt 614.12KB
|
pdf |
Dyrektywa FSIS 7111-1 wersja 2 Procesy niszczenia drobnoustrojów i stabilizacji
ilość pobrań: 1766
|
2018-05-18 14:21 |
456.33KB |
Dyrektywa FSIS 7111-1 wersja 2 Procesy niszczenia drobnoustrojów i stabilizacji 456.33KB
|
docx |
Dyrektywa FSIS 7120.1 - lista substancji stosowanych w produkcji mięsa, drobiu i produktów jajecznych
ilość pobrań: 342
|
2023-08-25 10:16 |
43.63KB |
Dyrektywa FSIS 7120.1 - lista substancji stosowanych w produkcji mięsa, drobiu i produktów jajecznych 43.63KB
|
pdf |
Dyrektywa FSIS 7221.1 Zatwierdzanie etykiet
ilość pobrań: 1212
|
2018-08-03 15:24 |
75.8KB |
Dyrektywa FSIS 7221.1 Zatwierdzanie etykiet 75.8KB
|
pdf |
Dyrektywa FSIS 7230.1 Weryfikacja receptury produktu
ilość pobrań: 1962
|
2018-08-03 15:26 |
119.12KB |
Dyrektywa FSIS 7230.1 Weryfikacja receptury produktu 119.12KB
|
docx |
Dyrektywa FSIS 7530.1 wersja 4 Postępowanie z odchyleniami w procesie lub nieprawidłowymi pojemnikami
ilość pobrań: 1545
|
2018-12-10 13:54 |
42.14KB |
Dyrektywa FSIS 7530.1 wersja 4 Postępowanie z odchyleniami w procesie lub nieprawidłowymi pojemnikami 42.14KB
|
docx |
Dyrektywa FSIS 7530.2 wersja 1
ilość pobrań: 2124
|
2020-07-15 14:51 |
71.19KB |
Dyrektywa FSIS 7530.2 wersja 1 71.19KB
|
pdf |
Dyrektywa FSIS 8080.1 Wersja 5
ilość pobrań: 2302
|
2017-05-18 09:41 |
741.59KB |
Dyrektywa FSIS 8080.1 Wersja 5 741.59KB
|
pdf |
Dyrektywa FSIS 9900.5 Weryfikacja etykiet
ilość pobrań: 1271
|
2018-08-03 15:25 |
182.8KB |
Dyrektywa FSIS 9900.5 Weryfikacja etykiet 182.8KB
|
pdf |
Dyrektywa FSIS nr 6210.2 z dnia 19.12.2002
ilość pobrań: 1049
|
2017-05-18 09:35 |
65.45KB |
Dyrektywa FSIS nr 6210.2 z dnia 19.12.2002 65.45KB
|
pdf |
Dyrektywa FSIS nr 7120.1 z dnia 17.12.2002
ilość pobrań: 1419
|
2017-05-18 09:34 |
101.26KB |
Dyrektywa FSIS nr 7120.1 z dnia 17.12.2002 101.26KB
|
pdf |
Dyrektywa FSIS nr 7160.3 z dnia 12.02.2002
ilość pobrań: 988
|
2017-05-18 09:34 |
104.78KB |
Dyrektywa FSIS nr 7160.3 z dnia 12.02.2002 104.78KB
|
pdf |
Dyrektywa UBIKz nr 5000.2 z dnia 31 marca 2004r
ilość pobrań: 942
|
2017-05-18 09:34 |
109.12KB |
Dyrektywa UBIKz nr 5000.2 z dnia 31 marca 2004r 109.12KB
|
pdf |
Dyrektywa-FSIS-6100.2 wersja 1 badanie poubojowe zwierząt
ilość pobrań: 7617
|
2018-05-18 14:22 |
772.91KB |
Dyrektywa-FSIS-6100.2 wersja 1 badanie poubojowe zwierząt 772.91KB
|
pdf |
Eliminacja drobnoustrojów, stabilizacja i technologia płotków
ilość pobrań: 9581
|
2018-05-18 14:20 |
0.97MB |
Eliminacja drobnoustrojów, stabilizacja i technologia płotków 0.97MB
|
pdf |
Etykietowanie żywności
ilość pobrań: 2273
|
2017-05-18 09:23 |
95.58KB |
Etykietowanie żywności 95.58KB
|
doc |
FSIS NPIS - POWIADOMIENIE 64-14(drob)
ilość pobrań: 1034
|
2017-05-18 09:23 |
141.5KB |
FSIS NPIS - POWIADOMIENIE 64-14(drob) 141.5KB
|
pdf |
Informacja na temat eksportu na rynek USA przetworów z niewielkim dodatkiem mięsa, przetworów mlecznych oraz produktów mlecznych specjalnego żywieniowego przeznaczenia
ilość pobrań: 923
|
2017-05-18 09:33 |
98.39KB |
Informacja na temat eksportu na rynek USA przetworów z niewielkim dodatkiem mięsa, przetworów mlecznych oraz produktów mlecznych specjalnego żywieniowego przeznaczenia 98.39KB
|
pdf |
Instrukcja wywozowa dotycząca opakowań zbiorczych
ilość pobrań: 775
|
2017-05-18 09:33 |
108.52KB |
Instrukcja wywozowa dotycząca opakowań zbiorczych 108.52KB
|
pdf |
Kodeks przepisów federalnych 94 16 mleko i produkty
ilość pobrań: 1046
|
2017-05-18 09:29 |
182.47KB |
Kodeks przepisów federalnych 94 16 mleko i produkty 182.47KB
|
doc |
Kodeks przepisów federalnych CFR 590 - kontrola produktów jajecznych
ilość pobrań: 3351
|
2017-05-18 09:29 |
791KB |
Kodeks przepisów federalnych CFR 590 - kontrola produktów jajecznych 791KB
|
pdf |
Kodeks przepisów federalnych nr 94 1 zwierzęta i produkty
ilość pobrań: 1469
|
2017-05-18 09:36 |
176.05KB |
Kodeks przepisów federalnych nr 94 1 zwierzęta i produkty 176.05KB
|
pdf |
Mleko i śmietana
ilość pobrań: 4631
|
2017-05-18 09:26 |
177.15KB |
Mleko i śmietana 177.15KB
|
pdf |
Nowelizacja ustawy o bezpieczeństwie obrotu żywnością uchwalona przez Izbę Reprezentantów Kongresu USA
ilość pobrań: 1062
|
2017-05-18 09:35 |
52.88KB |
Nowelizacja ustawy o bezpieczeństwie obrotu żywnością uchwalona przez Izbę Reprezentantów Kongresu USA 52.88KB
|
pdf |
Ogólny model HACCP dla uboju drobiu wg FSIS
ilość pobrań: 2289
|
2022-05-27 15:56 |
509.44KB |
Ogólny model HACCP dla uboju drobiu wg FSIS 509.44KB
|
pdf |
Porównanie przepisów higienicznych USA i UE dotyczących klasy A produktów mlecznych
ilość pobrań: 1288
|
2017-05-18 09:32 |
902.39KB |
Porównanie przepisów higienicznych USA i UE dotyczących klasy A produktów mlecznych 902.39KB
|
doc |
Porównanie przepisów UE i USA dot. produktów mlecznych klasy A pl
ilość pobrań: 1831
|
2017-05-18 09:35 |
316KB |
Porównanie przepisów UE i USA dot. produktów mlecznych klasy A pl 316KB
|
zip |
Programy testowe dla produktów gotowych do spożycia
ilość pobrań: 743
|
2017-05-18 09:32 |
22.6KB |
Programy testowe dla produktów gotowych do spożycia 22.6KB
|
docx |
Przewodnik FSIS dotyczący substancji pomocniczych w przetwórstwie
ilość pobrań: 409
|
2023-08-25 10:15 |
19.94KB |
Przewodnik FSIS dotyczący substancji pomocniczych w przetwórstwie 19.94KB
|
pdf |
Przywóz produktów żywnościowych do Stanów Zjednoczonych - zasady, przepisy obowiązujące w USA
ilość pobrań: 10752
|
2018-12-27 14:54 |
258.12KB |
Przywóz produktów żywnościowych do Stanów Zjednoczonych - zasady, przepisy obowiązujące w USA 258.12KB
|
pdf |
Ser cheedar
ilość pobrań: 748
|
2017-05-18 09:26 |
32.48KB |
Ser cheedar 32.48KB
|
pdf |
Ser edamski
ilość pobrań: 774
|
2017-05-18 09:25 |
32.79KB |
Ser edamski 32.79KB
|
pdf |
Ser gouda
ilość pobrań: 722
|
2017-05-18 09:25 |
21.54KB |
Ser gouda 21.54KB
|
pdf |
Ser mozarella i scamorza
ilość pobrań: 911
|
2017-05-18 09:25 |
33.35KB |
Ser mozarella i scamorza 33.35KB
|
pdf |
Ser topiony
ilość pobrań: 1236
|
2017-05-18 09:25 |
37.29KB |
Ser topiony 37.29KB
|
pdf |
Ser wiejski
ilość pobrań: 1349
|
2017-05-18 09:25 |
34.99KB |
Ser wiejski 34.99KB
|
pdf |
Serek do smarowania
ilość pobrań: 530
|
2017-05-18 09:25 |
23.52KB |
Serek do smarowania 23.52KB
|
zip |
Ustawa Food Safety Modernization Act
ilość pobrań: 755
|
2017-05-18 09:41 |
192.87KB |
Ustawa Food Safety Modernization Act 192.87KB
|
zip |
Warunki wywozu z Polski do USA próbek handlowych
ilość pobrań: 801
|
2017-05-18 09:40 |
412.21KB |
Warunki wywozu z Polski do USA próbek handlowych 412.21KB
|
zip |
Wymagania USA odnośnie kolagenu i osłonek kolagenowych
ilość pobrań: 647
|
2017-05-18 09:40 |
561.56KB |
Wymagania USA odnośnie kolagenu i osłonek kolagenowych 561.56KB
|
pdf |
Wymagania weterynaryjne przy eksporcie produktów rybnych na rynek USA
ilość pobrań: 1354
|
2017-05-18 09:29 |
89.76KB |
Wymagania weterynaryjne przy eksporcie produktów rybnych na rynek USA 89.76KB
|
pdf |
Wytyczne FSIS dotyczące stabilizacji produktów mięsnych i drobiowych (Zmieniony Załącznik B) - grudzień 2021 r
ilość pobrań: 1294
|
2022-05-27 15:58 |
2.79MB |
Wytyczne FSIS dotyczące stabilizacji produktów mięsnych i drobiowych (Zmieniony Załącznik B) - grudzień 2021 r 2.79MB
|
docx |
Wytyczne FSIS - Pobieranie próbek mikrobiologicznych surowego drobiu 2015
ilość pobrań: 33
|
2024-11-08 15:48 |
424.81KB |
Wytyczne FSIS - Pobieranie próbek mikrobiologicznych surowego drobiu 2015 424.81KB
|
docx |
Wytyczne FSIS - Walidacja systemów HACCP 2015
ilość pobrań: 39
|
2024-11-08 15:48 |
1.87MB |
Wytyczne FSIS - Walidacja systemów HACCP 2015 1.87MB
|
docx |
Wytyczne FSIS - wymagania dla produktów RTE fermentowanych, suszonych, peklowanych solą
ilość pobrań: 651
|
2024-04-26 10:40 |
2.86MB |
Wytyczne FSIS - wymagania dla produktów RTE fermentowanych, suszonych, peklowanych solą 2.86MB
|
doc |
Wytyczne FSIS - wymagania w zakresie mikrobiologii (drob)
ilość pobrań: 3286
|
2017-05-18 09:40 |
352.5KB |
Wytyczne FSIS - wymagania w zakresie mikrobiologii (drob) 352.5KB
|
docx |
Wytyczne FSIS dla zatwierdzania etykiety
ilość pobrań: 1393
|
2020-07-15 14:49 |
220.29KB |
Wytyczne FSIS dla zatwierdzania etykiety 220.29KB
|
pdf |
Wytyczne FSIS dotyczące gotowania produktów mięsnych i drobiowych (Zmieniony Załącznik A) - grudzień 2021 r.
ilość pobrań: 1794
|
2022-05-27 15:56 |
1.96MB |
Wytyczne FSIS dotyczące gotowania produktów mięsnych i drobiowych (Zmieniony Załącznik A) - grudzień 2021 r. 1.96MB
|
doc |
Wytyczne FSIS dotyczące Listeria
ilość pobrań: 3174
|
2020-07-15 14:49 |
1.57MB |
Wytyczne FSIS dotyczące Listeria 1.57MB
|
pdf |
Wytyczne FSIS dotyczące zgodności w zakresie kontroli Listeria monocytogenes w produktach mięsnych i drobiowych gotowych do spożycia poddanych ekspozycji po obróbce niszczącej drobnoustroje - rok 2006
ilość pobrań: 1342
|
2022-05-27 15:59 |
1.6MB |
Wytyczne FSIS dotyczące zgodności w zakresie kontroli Listeria monocytogenes w produktach mięsnych i drobiowych gotowych do spożycia poddanych ekspozycji po obróbce niszczącej drobnoustroje - rok 2006 1.6MB
|
pdf |
Wytyczne FSIS dotyczące zgodności z przepisami dla wody zatrzymanej
ilość pobrań: 808
|
2022-05-27 15:57 |
579.72KB |
Wytyczne FSIS dotyczące zgodności z przepisami dla wody zatrzymanej 579.72KB
|
pdf |
Wytyczne FSIS dotyczące zwalczania Campylobacter w surowym mięsie drobiowym - czerwiec 2021 r.
ilość pobrań: 1512
|
2022-05-27 15:58 |
1.93MB |
Wytyczne FSIS dotyczące zwalczania Campylobacter w surowym mięsie drobiowym - czerwiec 2021 r. 1.93MB
|
pdf |
Wytyczne FSIS dotyczące zwalczania Salmonella w surowym mięsie drobiowym - czerwiec 2021 r.
ilość pobrań: 2527
|
2022-05-27 15:59 |
2.51MB |
Wytyczne FSIS dotyczące zwalczania Salmonella w surowym mięsie drobiowym - czerwiec 2021 r. 2.51MB
|
doc |
Wytyczne FSIS wymagania w zakresie chłodzenia
ilość pobrań: 1522
|
2017-05-18 09:40 |
82KB |
Wytyczne FSIS wymagania w zakresie chłodzenia 82KB
|
zip |
Wytyczne określające wybór metody badawczej w kierunku Listerii
ilość pobrań: 952
|
2017-05-18 09:28 |
40.41KB |
Wytyczne określające wybór metody badawczej w kierunku Listerii 40.41KB
|
docx |
Wytyczne zgodności FSIS - Alergeny i składniki stanowiące zagrożenie dla zdrowia publicznego: Identyfikacja, zapobieganie i kontrola oraz deklaracja poprzez etykietowanie
ilość pobrań: 1702
|
2022-08-02 13:50 |
168.1KB |
Wytyczne zgodności FSIS - Alergeny i składniki stanowiące zagrożenie dla zdrowia publicznego: Identyfikacja, zapobieganie i kontrola oraz deklaracja poprzez etykietowanie 168.1KB
|
zip |
Zalecenia USA ver. 6 28.09.2023
ilość pobrań: 5290
|
2023-09-29 11:24 |
8.31MB |
Zalecenia USA ver. 6 28.09.2023 8.31MB
|
pdf |
Zawiadomienie FSIS 02-09
ilość pobrań: 1154
|
2017-05-18 09:38 |
137.18KB |
Zawiadomienie FSIS 02-09 137.18KB
|
pdf |
Znakowanie dodatków
ilość pobrań: 4270
|
2017-05-18 09:24 |
60.77KB |
Znakowanie dodatków 60.77KB
|