Audyt wietnamski w zakresie mięsa wołowego oraz mięsa kaczek i gęsi
10 października br. w Głównym Inspektoracie Weterynarii odbyło się spotkanie otwierające audyt służby właściwej Wietnamu mający na celu ocenę systemu nadzoru nad produkcją mięsa wołowego oraz mięsa kaczek i gęsi. W spotkaniu, któremu ze strony polskiej przewodniczył Zastępca Głównego Lekarza Weterynarii Paweł Meyer, udział wzięli przedstawiciele wietnamskiej służby weterynaryjnej oraz poszczególnych biur Głównego Inspektoratu Weterynarii, a także zdalnie Ambasady RP w Hanoi, Polskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego, Krajowej Rady Drobiarstwa - Izby Gospodarczej oraz wybranych WIW-ów i PIW-ów. Spotkanie poprzedzało wizyty w zakładach sektora mięsa wołowego i drobiowego, gospodarstwach utrzymujących bydło i drób oraz ZHW.