Strona główna/Aktualności/Jak obecnie w polskich gospodarstwach rolnych wygląda produkcja żywności na małą skalę?

Jak obecnie w polskich gospodarstwach rolnych wygląda produkcja żywności na małą skalę?

Aktualności 2020-05-22

Rolnicy mogą sprzedawać produkowane przez siebie produkty za pomocą sprzedaży bezpośredniej, rolniczego handlu detalicznego, działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej. Mogą także prowadzić małe rzeźnie rolnicze.

W reportażu usłyszymy Głównego Lekarza Weterynarii, Bogdana Konopkę i Zastępcę Głównego Lekarza Weterynarii, Mirosława Welza.

Reportaż wyemitowano na antenie TVP1 w dniu 14 maja 2020 r.

Dostępny jest do obejrzenia pod linkiem https://vod.tvp.pl/video/to-sie-oplaca,14052020,47720634.

 

do góry
Fundusze Europejskie. Unia Europejska