Aktualności
-
Narada z wojewódzkimi inspektorami weterynarii ds. bezpieczeństwa żywności
Narada z wojewódzkimi inspektorami weterynarii ds. bezpieczeństwa żywności.
-
Spotkanie zamykające audyt izraelski
Spotkanie podsumowujące audyt zakładów wołowych, drobiowych i jajczarskich prowadzony przez władze Izraela.
-
Kolejne spotkanie Rady ds. Laboratoriów w dniu 17.06.2024 r.
Spotkanie członków Rady ds. Laboratoriów z przedstawicielami Polskiego Centrum Akredytacji
-
Zniesienie zakazu importu żywego drobiu, mięsa drobiowego i produktów z mięsa drobiowego z Polski na rynek RPA
Wznowienie z dniem 17 czerwca br. możliwości eksportu drobiu i mięsa drobiowego na rynek RPA
-
Otwarcie rynku chińskiego dla polskiej karmy dla zwierząt towarzyszących
Generalna Administracja Celna ChRL (GACC) opublikowała na swojej stronie internetowej listę pięciu polskich producentów karmy dla zwierząt domowych uprawnionych do eksportu tego asortymentu z Polski do Chin.
-
Zakończenie audytu Komisji Europejskiej dotyczącego nadzoru nad produkcją produktów rybołówstwa
W dniach 27 maja - 12 czerwca 2024 r. odbywał się w Polsce audyt Komisji Europejskiej dotyczący nadzoru nadprodukcją produktów rybołówstwa.
-
Narada z pracownikami wojewódzkich inspektoratów weterynarii z zespołów ds. zdrowia i ochrony zwierząt.
Narada z pracownikami wojewódzkich inspektoratów weterynarii z zespołów ds. zdrowia i ochrony zwierząt.
-
Polsko-koreańskie rozmowy w Republice Korei
Najważniejszym celem wizyty sekretarza stanu Michała Kołodziejczaka 9-14 czerwca 2024 r. w Republice Korei było wsparcie polskich przedsiębiorców w ramach projektu „Mięso z Polski w Republice Korei Południowej”. Wiceministrowi towarzyszyli dyrektor generalny MRiRW Bogusław Wijatyk oraz Zastępca Głównego Lekarza Weterynarii Paweł Meyer.
-
Spotkanie Rady Sanitarno-Epizootycznej
W dniu 10 czerwca br. odbyło się posiedzenie Rady Sanitarno-Epizootycznej, w której uczestniczyli Główny Lekarz Weterynarii Krzysztof Jażdżewski oraz Zastępca Głównego Lekarza Weterynarii Jakub Kubacki.
-
Badania laboratoryjne produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi, pochodzących z krajów trzecich
Próbki żywności pochodzenia zwierzęcego importowanej z krajów trzecich przekazane do badań laboratoryjnych przez polskie punkty weterynaryjnej kontroli granicznej.