Eksport
-
Polska zatwierdzona do eksportu wołowiny do Tajlandii
Tajlandia zezwala na eksport mięsa i podrobów wołowych z Polski
-
Uzgodnienie świadectw na eksport bydła do Turcji
Strona turecka zatwierdziła wzory świadectw dla bydła
-
Uznanie przez stronę filipińską systemu regionalizacji w odniesieniu do wysoce zjadliwej grypy ptaków (HPAI)
Uznanie przez stronę filipińską systemu regionalizacji w odniesieniu do wysoce zjadliwej grypy ptaków (HPAI)
-
Spotkanie dotyczące współpracy w obszarze bezpieczeństwa żywnościowego między Polską a Ukrainą
Spotkanie Polska-Ukraina: Bezpieczeństwo żywności i handel towarami zwierzęcymi. Projekt TRACES NT i współpraca w certyfikacji. Kontrole graniczne i powiadomienia RASFF.
-
Audyt służby właściwej Meksyku w polskich zakładach sektora mięsa drobiowego
W dniach 31 lipca - 10 sierpnia br. przebywają w Polsce inspektorzy meksykańskiej Krajowej Służby Zdrowia, Bezpieczeństwa i Jakości Żywności (SENASICA) w celu przeprowadzenia audytu zakładów sektora mięsa drobiowego.
-
Rozmowy z Ukrainą o regionalizacji w odniesieniu do rzekomego pomoru drobiu
Spotkanie on-line ze stroną ukraińską ws. zniesienia restrykcji importowych.
-
Rozmowy polsko-kenijskie
Spotkanie w siedzibie MRiRW sekretarza stanu Lech Kołakowskiego oraz GLW Pawła Niemczuka z sekretarzem stanu ds. rozwoju hodowli Kenii Jonathanem Mueke.
-
Uzgodnienie wzoru świadectwa zdrowia dla mięsa drobiowego i jego produktów eksportowanych do Wietnamu
Uzgodniony został wzór świadectwa zdrowia dla mięsa drobiowego i produktów z mięsa drobiowegoeksportowanych z Polski do Wietnamu rozszerzający możliwość eksportu o mięso kaczek i gęsi.
-
Spotkanie otwierające inspekcję online władz singapurskich w polskich zakładach mięsa wołowego
W dniach 10-13 lipca 2023 r. przedstawiciele Singapurskiej Agencji ds. Żywności (Singapore Food Agency) przeprowadzają inspekcję online w zakładach mięsa wołowego
-
Spotkanie on-line z przedstawicielami Agencji ds. Bezpieczeństwa Żywności Azerbejdżanu
Rozmowy ze stroną azerbejdżańską o współpracy weterynaryjnej