Komunikaty
-
Komunikat Głównego Lekarza Weterynarii dotyczący 9 i 10 ogniska afrykańskiego pomoru świń (ASF) u świń w 2023 roku
Główny Lekarz Weterynarii informuje o wyznaczeniu 9 i 10 ogniska ASF u świń w Polsce w 2023 roku.
-
Komunikat V GLW w sprawie choroby kotów
GLW wydał nowy komunikat w sprawie choroby kotów. Do 30 czerwca br. do godz. 14.00 zostało przebadanych 29 próbek.
-
Komunikat Głównego Lekarza Weterynarii dotyczący zmian w regionalizacji ustanowionej w związku z afrykańskim pomorem świń (ASF)
Główny Lekarz Weterynarii informuje o zmianach w regionalizacji niektórych obszarów objętych ograniczeniami III
-
Komunikat Głównego Lekarza Weterynarii dotyczący 7 i 8 ogniska afrykańskiego pomoru świń (ASF) u świń w 2023 roku
Główny Lekarz Weterynarii informuje o wyznaczeniu 7 i 8 ogniska ASF u świń w Polsce w 2023 roku
-
Komunikat IV GLW w sprawie choroby kotów
GLW informuje, że do Państwowego Instytutu Weterynaryjnego w Puławach do dnia dzisiejszego do godz. 15.00 wpłynęło ogółem 33 próbki pochodzące od kotów
-
Komunikat Głównego Lekarza Weterynarii dotyczący 6 ogniska afrykańskiego pomoru świń (ASF) u świń w 2023 roku
Główny Lekarz Weterynarii informuje o wyznaczeniu 6 ogniska ASF u świń w Polsce w 2023 roku
-
Złożenie deklaracji do WOAH dotyczącej odzyskania statusu kraju wolnego od wysoce zjadliwej grypy ptaków (HPAI)
Główny Lekarz Weterynarii złożył deklarację do WOAH dotyczącą odzyskania statusu kraju wolnego od wysoce zjadliwej grypy ptaków (HPAI).
-
Komunikat III GLW w sprawie choroby kotów
Główny Lekarz Weterynarii informuje, że: Dostępne są wyniki kolejnych przebadanych próbek pobranych od kotów z Lublina oraz Poznania.
-
Ograniczenia w eksporcie do Bośni i Hercegowiny w związku z HPAI
Władze Bośni i Hercegowiny wprowadziły zmiany w restrykcjach importowych wprowadzonych z powodu HPAI
-
Komunikat Głównego Lekarza Weterynarii ws. rzekomych zakażeń kotów domowych wirusem grypy ptaków
Brak dowodów, w tym badań laboratoryjnych, na to, że objawy u kotów wynikają z zakażenia wirusem grypy ptaków po spożyciu surowego mięsa zwierząt rzeźnych z legalnego obrotu, które przeszły badania przed i po uboju